Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest a lansat marti la nivel regional licitatia deschisa pentru Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu, componenta a Programului Phare 2005 Coeziune Economica si Sociala.

Bugetul disponibil la nivel national pentru acesta licitatie este 26,67 milioane de euro, fiecare regiune urmand sa primeasca 3,334 milioane de euro.

Obiectivul principal al acestui program este de a acorda asistenta financiara autoritatilor publice locale cu responsabilitati in domeniul protectiei mediului din toate cele opt regiuni de dezvoltare ale Romaniei, in scopul a reduce volumul deseurilor, de a stimula colectarea selectiva a acestora si de a imbunatati calitatea resurselor de apa si a apei potabile.

Din totalul bugetului disponibil pentru acesta licitatie, 20 de milioane de euro provin din fonduri Phare, iar restul de 6,67 de milioane de euro reprezinta co-finantare de la bugetul de stat.

Valoarea finantarii nerambursabile pentru fiecare proiect va fi cuprinsa intre 300.000 de euro si un milion de euro. Fiecare beneficiar trebuie sa contribuie cu un aport propriu de cel putin 10%, in numerar, din bugetul proiectului.

Aceasta schema va oferi sprijin financiar nerambursabil autoritatilor publice din Romania din localitatile cu cel mult 50.000 de locuitori, in vederea dezvoltarii activitatilor de investitii la nivel regional, in sectorul gestionarii deseurilor si cel al gospodaririi apelor si a apelor uzate.

Cererile de finantare din Regiunea Vest trebuie depuse la sediul ADR Vest, pana pe 15 august 2007.