Petromserivce a fost infiinata in anul 2002 prin externalizarea mai multor servicii din cadrul Petrom.

Potrivit Newsin, tot in sedinta din februarie, actionarii au mai decis ca de administrarea societatii sa se ocupe cinci persoane, care au fost numite membri ai Consiliului de Administratie (CA).

Este vorba despre Sorin Mihai (fost director general al Petromservice), care va fi totodata si presedinte al CA, despre Ioan Bohalteanu, despre Gheorghe Supeala (actualmente director general al companiei), Rino Graziano Raicovich (cetatean american) si Bogdan-Radu Negrutzi.

La inceputul lunii mai presa centrala a speculat pe baza unor zvonuri care dadeau ca sigura o eventuala achizitie a Petromservice-ului de catre compania austriaca OMV, proprietara Petrom. Informatiile au fost negate de catre oficialii OMV.

Actionarul principal al Petromservice este off-shoreul cipriot ElbaHold ce detine 49.35% din actiunile companiei.

Potrivit Newsin, compania si-a bugetat pentru anul in curs investitii totale de 230,46 milioane lei, potrivit strategiei de dezvoltare, aprobate de actionari si publicate in Monitorul Oficial.

Conform datelor companiei, actionarii Petromservice au aprobat totodata, in sedinta din 15 februarie 2007, bugetul de venituri si cheltuieli al societatii pentru acest an, iar nivelul investitiilor de efectuat se ridica la 230,46 milioane lei, din care investitiile financiare ating suma de 23,43 milioane lei.