Organizatia PSD Bucuresti cere sanctiuni pentru vicepresedintii Vasile Dancu si Victor Ponta. Potrivit Romania Actualitati, purtatorul de cuvant al organizatiei, Ana Birchall, a declarat ca presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, va solicita in sedinta Comitetului Executiv National de saptamana viitoare, excluderea din partid a celor doi.

Motivul supararii - atat Dancu, cat si Ponta ar fi sustinut o eventuala alianta cu PD si ar fi facut declaratii daunatoare imaginii partidului.

Intr-un comunicat dat publicitatii, PSD Bucuresti apreciaza ca premeditate declaratiile celor doi de contestare a conducerii partidului si a politicii duse de aceasta, precum si ideea ca presedintele Mircea Geoana trebuie sa-si asume raspunderea si sa-si dea demisia din functia de presedinte al PSD.

Reactia celor doi vicepresedinti PSD:

Vasile Dancu: “E o forma prin care cred ca se regionalizeza politica in Romania”. Intr-o declaratie pentru Hotnews, Dancu a apreciat ca actiunile lui Marian Vanghelie sunt coordonate din umbra de alti lideri PSD. El sustine ca aceasta initiativa reprezinta un nou episod al luptei pentru putere dintre Bucuresti si Transilvania.

Aceste tensiuni intre Bucuresti si Ardeal s-ar regasi - in opinia liderului de la Cluj - si in interiorul altor partide.

Totusi, Dancu nu a exclus posibilitatea ca solicitarea lui Vanghelie sa fie doar o incercare a primarului din sectorul cinci de a-si imbogati capitalul politic. “Incerca sa-si gaseasca o cale scurta pentru a castiga notorietate pozitiva, pentru ca din nefericire notorietatea sa este un trista”, a afirmat vicepresedintele PSD.

Dancu nu crede ca solicitarea lui Vanghelie va avea vreun ecou in randul partidului, deoarece acesta este incompatibila cu statutul partidului care spune ca un membru nu poate fi exclus decat de filiala care l-a ales.

Victor Ponta: "Eu o sa continui ca si pana acum sa ma bat cu liberalii, cu democratii. Sigur, ma astept si de la colegii de la Bucuresti sa faca acelasi lucru". Potrivit NewsIn, Victor Ponta este de parere ca Marian Vanghelie ar trebui "sa se razboiasca" mai degraba cu PNL si PD, nu cu oamenii din interiorul PSD.

Vicepresedintele PSD a mai precizat ca solicitarea PSD Bucuresti este nestatutara cata vreme excluderea unui membru al PSD se face de catre filiala, nu de catre centru sau la propunerea altei organizatii.

Vasile Dancu este membru al filialei PSD Cluj, iar Victor Ponta al filialei PSD Gorj.