Romanul Lucian Bute se afla la un singur pas de meciul pentru titlul mondial al profesionistilor. Daca simbata dimineata (ora 5,00, ora Romaniei) il va invinge pe Sakio “The Scorpion” Bika, Bute va deveni challenger oficial al categoriei supermijlocie, versiunea IBF. Detinatorul "centurii cu diamante" la aceasta categorie este columbianul Alejandro Berrio.

Nicio televiziune din Romania nu a preluat meciul Bute - Sakio Bika, acesta urmind sa fie transmis doar de postul national de radio. In SUA, intilnirea poate fi urmarita pe ESPN2.

Ambii pugilisti au depasit proba cintarului. “Am intrat in greutate, am invins primul “adversar”. L-am privit pe Bika - nu era deloc agresiv, asa cum se obisnuieste la poza oficiala. Parea mai degraba speriat”, spune Bute, 27 de ani, posesorul unui palmares de invidiat: 19 victorii din tot atitea meciuri (16 prin KO).

Bute va fi sustinut in Center Bell din Montreal de o comunitate romaneasca importanta, in rindurile careia se va afla si colegul sau de la Interbox, Adrian Diaconu. In urma cu o luna, Diaconu a dobindit dreptul de a boxa pentru tilul mondial cu Chad Dawson (categoria semigrea, versiunea WBC).

Patronii Interbox asteapta si rezultatul lui Bute pentru a sti daca in toamna vor pregati doua meciuri pentru titlul mondial!

Australianul de origine cameruneza Sakio Bika, 28 de ani, supranumit “Scorpionul”, a mai boxat de doua ori pentru titlul mondial, insa a pierdut ambele intilniri. De la sosirea in Montreal, Bika a declarat ca este foarte optimist.

El a povestit presei australiene ca l-a intilnit pe Bute in fata hotelului: “Era un pic nelinistit, cred ca avea probleme cu greutatea”, marturisea Bika, inainte de cintarul official.

Antrenorul lui Bika, Mark Pitts a laudat palmaresul romanului: “Foarte bun, rapid, lovituri puternice”. Dar, adauga Pitts: “Vazind citeva casete, i-am descoperit citeva puncte slabe. Din ce stim, a fost facut o data KO, cind era la amator”.

Palmaresul lui Sakio Bika: 21 de victorii, 2 egaluri, 2 infringeri.