Compania BAE Systems, a carei imagine este profund marcata de numeroase scandaluri de coruptie, a numit un reputat judecator englez sa conduca o ancheta asupra modului cum sunt aplicate standardele etice in interiorul companiei, relateaza Bloomberg.

Judecatorul independent Harry Woolf va conduce o echipa al carei obiectiv este sa analizeze “politicile si procesele” din cadrul companiei, dupa cum a afirmat vineri presedintele acesteia, Dick Olver, intr-o conferinta de presa.

Initiativa vine ca urmare a unui imens scandal declansat de o serie de dezvaluiri potrivit carora BAE ar fi efectuat plati secrete unor oficialitati saudite, in avansul unui contract de vanzari de arme evaluat la 43 de miliarde de lire sterline.

O ancheta oficiala declansata de autoritatile guvernamentale britanice in acest caz a fost abandonata in prima parte a anului, ceea ce a declansat un val de critici la adresa guvernului Blair.

Potrivit editiei de joi, 14 iunie a cotidianului The Guardian, BAE este pe cale sa intre in vizorul unei anchete a Departamentului de Justitie din SUA, in legatura cu platile secrete catre oficialitatile saudite, dupa cum precizeaza Bloomberg.