Centrul Cultural Ceh a gazduit, saptamana aceasta, un fashion show prin care organizatorii si-au propus sa aduca in atentia publicului consumator de moda doua brand-uri vestimentare cu personalitate: Rozalb de Mura, din Romania si, respectiv, Leeda, din Cehia.

Evenimentul s-a desfasurat intr-un spatiu nefolosit pana acum din spatele Ambasadei Republicii Cehe, denumit Concrete Garden.

Lansat miercuri, fashion show-ul a constat intr-o prezentare de moda pe catwalk a colectiei Leeda, fata in fata cu instalatia gandita de echipa Rozalb de Mura. Totul intr-o atmosfera animata de muzica lui DJ D si proiectiile video ale SKVJS KREW.

Din pacate, ceea ce am vazut a fost doar pe jumatate bun. Din fericire, jumatatea romaneasca a fost cea care s-a ridicat la nivelul asteparilor.

Desi este un fashion label lansat de curand, Rozalb de Mura a atras rapid atentia tinerilor avangardisti si specialistilor din Romania, dar si din strainatate. Echipa brand-ului a aranajt o instalatie/vitrina futurista, cu un preview al colectiei toamna/iarna 2007/2008.

Astfel, imaginea creata este o marca a ceea ce se doreste a fi Rozalb, o platforma multi-disciplinara in care sa convietuiasca diferite forme de exprimare artistice. Vitrina, cu o cromatica rece, a transmis misterul si ermetismul specifice creatiilor lui Gyarfas Olah (1975), designer-ul care deseneaza pentru Rozalb.

De partea cealalta, cehoaicele de la Leeda au incercat o prezentare de moda usor neconventionala, cu cateva manechine neprofesioniste si cu un joc scenic plictisitor. Din pacate, nici colectia - denumita Chic Tramp - nu a fost tocmai reusita.

Hainele in culori pastelate si cu croiuri simpliste nu transmiteau mare lucru, iar show-ul (care oricum a inceput cu intarziere) s-a prelungit mai mult decat ar fi fost cazul.

Haine semnate de cele doua brand-uri, dar si alte obiecte si accesorii interesante, pot fi gasite in concept store-ul temporar din holul Centrului Ceh. Expozitia cu vanzare se va inchide sambata, 16 iunie, la ora 16. Buticul permanent Rozalb de Mura poate fi vizitat in Curtea Sticlarilor, pe strada Selari 9-11.

Mihaela Radulescu, amestecata in multime

In gradina de la Centrul Ceh si-a facut aparitia, miercuri seara, si Mihaela Radulescu. Vedeta, imbracata in negru, intr-o tinuta cu spatele gol, a fost probabil atractia feminina a serii. A conversat bine-dispusa cu cativa apropiati si a urmarit atenta prezentarea de moda, amestecata printre zecile de oameni prezenti.

Mihaela a confirmat imaginea impecabila pe care si-a construit-o de cand este persoana publica, la un eveniment pe care a parut sa-l onoreze pentru a se relaxa intr-un ambient placut, si nu din mondenitate.