Pachetele majoritare de actiuni ale ProSiebenSat.1 si SBS sunt detinute de fondurile de investitii Permira si KKR, care urmaresc o fuziune intre cele doua companii pentru a crea un rival paneuropean pentru grupul RTL, detinut de gigantul media Bertelsmann. Suedezii de la SBS sunt implicati pe piata audiovizuala romaneasca prin posturile Prima TV, Kiss TV, Kiss FM si Magic FM.

„Detaliile vor fi anuntate la sfarsitul lunii”

KKR si Permira au achizitionat reteaua ProSiebenSat.1 la jumatatea lunii decembrie, dupa o „batalie” de aproape un an, in care marele perdant a fost trustul german Axel Springer, proprietarul „Bild”, cel mai citit ziar din Germania. Cele doua fonduri de investitii achizitionasera SBS in 2005, pentru 2,5 miliarde de euro.

Actionarii ProSiebenSat.1 si-au dat acordul pentru parafarea preluarii SBS Broadcasting in martie, iar auditul de dinaintea semnarii contractului fusese programat pentru aceasta luna. „Detaliile vor fi anuntate la sfarsitul lunii”, potrivit „Euro am Sonntag”, care citeaza surse apropiate afacerii.

Conform sursei germane, reteaua TV va trebui sa opereze circa 120 de disponibilizari, avand la dispozitie un staff de 2.600 de persoane.

SBS, care desfasoara operatiuni in Olanda, Scandinavia si Estul Europei, a inregistrat vanzari de peste un miliard de euro anul trecut.

Integral in Evz