13 sturioni si un delfin au fost descoperiti de Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA) prinsi in plasele braconierilor. Delfinul, viu, a fost eliberat. ANPA continua controalele pe Dunare si in perimetrul Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”.

In urma controalelor din 14-15 iunie, in colaborare cu Politia de frontiera Sulina si Politia Orasului Sulina, pe linia combaterii braconajului piscicol la sturioni au fost ridicate in vederea confiscarii un numar de 25 unelte pescaresti de tip „ohane” destinate capturarii sturionilor.

Ohanele, cu o lungime totala de 1200 m, au fost capturate in Marea Neagra, in apropierea portului Sulina (zona Baia de Sud). In plase au fost decoperite un numar de 13 sturioni din specia pastruga, din care 7, in stare vie, au fost eliberate. In plase a mai fost descoperit un delfin cu o greutate de aproximativ 200 kg, in stare vie, cu o stare generala buna care a fost si ele eliberat.

In zona Stelnica Fetesti de pe bratul Borcea au fost controlate un numar de 16 ambarcatiuni de pescuit comercial. Au fost aplicate doua amenzi de cate 1600 lei pentru neaplicarea numerelor de inmatriculare din Fisierul Navelor si Ambarcatiunilor de Pescuit. De asemenea pescarii au fost avertizati sa nu mai foloseasca ohane, unelte de pescuit interzise conform legislatiei in vigoare.