Grupul olandez de servicii financiare ING a ajuns la un acord pentru preluarea bancii Oyak din Turcia, valoarea tranzactiei fiind de 2,67 miliarde de dolari. Potrivit Reuters, ING se asteapta ca aceasta tranzactie sa duca la cresterea castigurilor pe actiune incepand cu anul 2008.

Preluarea bancii turcesti nu va impact asupra programului ING de rascumparare de actiuni in valoare de 6,7 miliarde de dolari.

"Achizitia este conforma cu strategia de sustinere a cresterii organice a grupului prin achizitii sustenabile", a declarat Michel Tilmant, director general ING.

Oyak Bank, o institutie financiara de dimensiuni medii, reprezinta una din ultimele oportunitati de a patrunde pe piata bancara din Turcia, aflata in plina expansiune.

Mai multi investitori straini si-au exprimat interesul de a cumpara Oyak, dupa ce compania mama, conglomeratul turc Oyak Group, a semnalat anul trecut ca este dispusa sa vanda jumatate sau toata institutia bancara.

ING a anuntat ca va finanta aceasta tranzactie din resurse interne si estimeaza ca fi finalizata in a doua jumatate a acestui an.