Portughezul Jose Mourinho a inceput razboiul psihologic pentru noul sezon din Premiership. Antrenorul lui Chelsea cere presei sa-si mute atentia de la echipa sa, asupra rivalelor din campionatul de fotbal al Angliei, Manchester United, Arsenal sau Liverpool.

"Desi am castigat doua trofee, lumea intreaba de ce nu patru? Dar niciun jurnalist nu-i intreaba pe Rafael Benitez sau Arsene Wenger de ce n-au castigat nimic. La fel si cu Manchester United, nimeni nu intreaba de ce n-au luat decat campionatul. Este vorba de banii cheltuiti? Atunci sezonul viitor presa sa puna presiune pe cei care arunca cu banii, iar Chelsea nu este intre ei."

Manchester United a cheltuit deja peste 40 de milioane pentru aducerea mijlocasilor Owen Hargreaves, Nani si Anderson. De cealalta parte, Chelsea a adus doar jucatori liberi de contract: Claudio Pizarro, Ben Haim si Steve Sidwell.

De asemenea, portughezul a lansat un atac si asupra elevului sau, Andrei Sevcenko, cel care a anuntat ca vrea sa plece de la Chelsea. "Andrei vrea sa plece? Asta e decizia lui Kirsten (n.r. - sotia lui Sevcenko). Cand ea ridica vocea, el fuge si se ascunde cu coada intre picioare."

Sevcenko a anuntat ca nu s-a simtit bine pe Stamford Bridge in sezonul abia incheiat si ar dori sa revina in Italia, la AC Milan, unde a evoluat timp de sapte ani. Ucraineanul a ajuns la Londra vara trecuta, pentru 42 de milioane de euro, si mai are contract cu Chelsea pentru inca trei ani.

Mourinho a vorbit si despre tinerii fotbalisti. "Jucatorii tineri sunt putin ca pepenii galbeni. Doar cand ii deschizi si gusti esti suta la suta sigur ca pepenele este bun. Uneori ai niste pepeni frumosi, dar nu au un gust bun si alti pepeni sunt putin urati si cand ii deschizi gustul este fantastic."

"Fotbalul la tineret este un lucru si fotbalul profesionist este alt lucru. Puntea este dificil de traversat si ei trebuie sa joace si sa se antreneze cu noi pentru a simti gustul pepenelui", a adaugat Mourinho care a si exemplificat: "Scott Sinclair, in felul in care a jucat cu Arsenal si Manchester United ne-am dat seama ce pepene avem."

In sezonul 2006-07, Chelsea a castigat Cupa Angliei si Cupa Ligii Angliei, a terminat pe locul 2 in campionat, in urma lui Manchester United si a fost eliminata in semifinalele Ligii Campionilor de FC Liverpool, cea care a pierdut finala competitiei in fata lui AC Milan.