“Obligatiile propuse privesc publicarea tarifelor si a adreselor comutatoarelor unde se poate realiza interconectarea, furnizarea serviciilor si a accesului la facilitatile necesare interconectarii, cu termene clare pentru finalizarea negocierilor si implementarea contractelor, precum si impunerea unui tarif maxim de terminare a apelurilor in reteaua RCS & RDS", a spus presedintele ANRCTI.

Tariful perceput de RCS & RDS pentru furnizarea serviciului de interconectare in vederea terminarii la puncte fixe a apelurilor nu va putea depasi 1,15 eurocenti pe minut, fara TVA, potrivit proiectului de decizie al ANRCTI.

Reprezentantii ANRCTI au motivat aceasta masura prin numarul mare de sesizari primite din partea unor furnizori de servicii de comunicatii electronice. De asemenea si numeroasele plangeri din partea utilizatorilor care au reclamat faptul ca nu pot apela utilizatorii retelei RCS & RDS sau nu pot fi apelati de utilizatorii acestei retele au stat la baza acestei decizii.

Termenul maxim de negociere in vederea incheierii unui acord de interconectare va fi de 2 luni de la data primirii de catre RCS & RDS a unei cereri in acest sens, iar, in ceea ce priveste implementarea acordurilor de interconectare, termenul maxim va fi de 3 luni de la data incheierii acestora.

ANRCTI a trimis joi proiectul de decizie Comisiei Europene si autoritatilor nationale de reglementare din celelalte state membre ale Uniunii Europene. Acestea vor putea transmite comentarii si observatii cu privire la acest proiect pana la data de 23 iulie, urmand ca autoritatea sa tina cont de aceste comentarii si observatii.