Cei 31 de cetateni romani care au cerut repatrierea din Fasia Gaza, au fost transportati in afara teritoriului palestinian si se afla la Tel Aviv. Ei urmeaza sa se intoarca in tara, duminica dimineata, cu o cursa speciala Tarom. Aeronava va decola de pe Aeroportul Henri Coanda Bucuresti, sambata, la ora 20:45 si se va intoarce duminica, la ora 03:35.

Cetateni romani din Fasia Gaza au cerut ambasadei noastre din Tel Aviv sprijin pentru repatriere. Joi noaptea, de la Bruxelles, presedintele Traian Basescu a cerut institutiilor abilitate sa ia masuri pentru a-i ajuta sa se intoarca acasa, a declarat purtatorul de cuvant al Presedintiei, Valeriu Turcan, citat de Radio Romania Actualitati.

Potrivit unor surse oficiale, eforturile pentru repatrierea romanilor sunt ingreunate de faptul ca multi dintre ei nu au bani si acte si nu figureaza in evidentele politiei de frontiera israeliene ca ar fi intrat in Israel pentru a ajunge in Fasia Gaza.

Purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe, Ilie Banica, a declarat ca romanii care doresc sa paraseasca Fasia Gaza trebuie sa contacteze Ambasada Romaniei din Tel Aviv, urmand sa primeasca toate informatiile necesare.

Ministrul roman de externe, Adrian Cioroianu, a declarat vineri la Bruxelles ca cetatenii romani surprinsi de conflictul din Fasia Gaza si care vor sa ajunga in Israel ar fi sosit deja la Tel Aviv. Informatia a fost infirmata de Realitatea Tv care le-a contatat telefonic pe cateva femei romance din Gaza.