Evenimentul Fashion Vision, organizat joi la Club Bamboo din Bucuresti si sponsorizat de Virginia Slims, a inclus trei prezentari: George Hosbota si Stephan Pelger din Romania si Juan Duyos din Spania.

Desi, initial, modelele lui Duyos ar fi trebuit sa intre ultimele pe catwalk, ordinea a fost inversata de organizatori, spaniolul deschizand show-ul.

“Duyosportif” este o colectie primavara/vara 2007, prezentata si in cadrul Spatamanii Modei de la Madrid. La Bucuresti am vazut doar jumatate din totalul de patruzeci si doua de tinute din catalog. Hainele au avut ca inspiratie patru categorii sportive - tenisul, golful, marina si calaria.

Foto: Roald Aron

Designerul spaniol a reusit astfel sa redea eleganta si frumusetea sporturilor de inalta societate, in perioada interbelica. Materialele din fibra naturala, intr-o paleta cromatica dominata de alb, ofera colectiei un rafinament aparte, greu de atins de catre designerii autohtoni.

Am simtit o maturitate si o acuratete in modul de exprimare a spaniolului, provenita din experienta scolii de moda pe care o reprezinta.

Juan Duyos
Foto: Roald Aron

“Colectia mea nu este influentata de tendinte; am vrut doar sa readuc in atentia lumii acea savoare a anilor ’30, atunci cand oamenii iubeau sa faca sport, erau frumosi si glamurosi pe teren, iar banii castigati contau mai putin”, a declarat Juan Duyos pentru HotNews.ro.

Celalalte doua prezentari - George Hosbota si Stephan Pelger - au fost niste review-uri ale colectiilor toamna/iarna, prezentate in luna mai la Romanian Fashion Week.

Foto: Roald Aron

Evenimentul - destul de monden - a beneficiat de aparitiile Ilenei Pescariu, Catincai Roman sau Andreei Raicu. Din pacate, vedeta TV purta aceeasi rochie ca la un eveniment Peronni de saptamana trecuta. Evident, acest lucru nu face bine imaginii sale, din ce in ce mai atent construita si incurajata de colaborarea cu Irina Schrotter.