ProSiebenSat.1 Media, unul din cele mai mari grupuri media din Germania, a anuntat miercuri ca va fuziona cu SBS Broadcasting Group, detinatorul Prima TV din Romania, dupa ce investitorii ce controleaza ambele companii au fost de acord sa preia pachetele actionarilor minoritari ai SBS, transmite Bloomberg.

Purtatorul de cuvant al ProSieben, Katja Pichler, a declarat ca SBS Broadcasting a fost evaluata la 3,3 miliarde de euro.

De asemenea, Katja Pichler a mai spus ca se asteapta ca fuziunea sa fie finalizata pana la inceputul lunii viitoare.

Potrivit oficialilor ProSieben, aceasta fuziune va crea al doilea cel mai mare grup de televiziune din Uniunea Europeana. Acesta va fi prezent in 13 tari europene prin 24 de posturi TV gratuite, 24 de canale platite si 22 de posturi de radio si va fi disponibil pentru 77 de milioane de telespectatori.

“Desi pretul este putin cam mare, beneficiile ce vor rezulta in urma acestei fuziuni vor fi mult mai importante”, este de parere analistul Daniel Kerven.

Potrivit unui comunicat al ProSieben, entitatea nou creata va genera venituri anuale de 80-90 milioane de euro pana in 2010. De asemeanea, fuziunea va permite grupului ProSieben sa aiba acces pe pietele din Scandinavia, Ungaria si Romania.

In urma anuntului de fuziune, actiunile ProSieben au crescut cu 2,7%, pana la 29,10 euro.

Grupul ProSiebenSat.1 Media, detinut de firmele de investitii KKR si Permira, este una dintre cele mai mari companii media din Germania si detine mai multe canale TV, printre care ProSieben, Sat.1, N24 si Kabel1.

Detinut tot de firmele de investitii KKR si Permira, SBS Broadcasting, controleaza mai multe televiziuni comerciale, canale pay-TV, posturi de radio si publicatii. SBS Broadcasting detine, in Romania, licentele audiovizuale ale posturilor de televiziune Prima TV si Kiss TV si ale posturilor de radio Kiss FM si Magic FM.