90 de minute a avut nevoie americanca Venus Williams pentru a-si adjudeca a patra oara in cariera trofeul de la Wimbledon. Finala cu frantuzoaica Marion Bartoli n-a avut istoric, Venus impunandu-se cu 6-4, 6-1. Aceasta a fost a sasea ei finala la Wimbledon, singurele doua infrangeri in ultimul act venind in jocurile contra surorii ei, Serena Williams (2002 si 2003).

Singurul moment in care victoria ei a fost pusa sub semnul intrebarii a fost in setul doi cand Venus a primit minute intregi ingrijiri medicale pentru o accidentare la pulpa.

Odata cu victoria de pe iarba de la Londra, Venus Williams a modificat un record care ii apartinea din 2005, fiind cel mai slab cotat cap de serie care triumfa. In 2005, Venus era favorita 14, acum a fost a 23-a favorita. Pentru acest succes, americanca a primit un cec de 700.000 de lire sterline.

Cu cele patru trofee obtinute, Venus urca in ierarhia numarului de trofee castigate in Era Open pe locul patru, dupa Martina Navratilova, 9 succese, Steffi Graf, sapte victorii si Billie Jean King, sase victorii. Venus se distanteaza de Chris Evert care a castigat doar de trei ori.

Marion Bartoli, aflata la prima finala de Grand Slam din cariera, nu a reusit sa pastreze trofeul in Franta. In 2006, competitia a fost castigata de Amelie Mauresmo.