Conducatorii auto care vin de pe litoral sunt sfatuiti de Politia Rutiera sa foloseasca ruta ocolitoare DN 2A - Constanta - Harsova - Giurgeni - Tandarei - Slobozia - Urziceni si inapoi DN 2 - Urziceni - Bucuresti pentru a evita ambuteiajele de pe DN 22C - Cernavoda - Medgidia - Basarabi, relateaza NewsIn.

De asemenea, Politia Rutiera informeaza ca pe Autostrada A1 - Bucuresti - Pitesti, la km 36, circulatia se desfasoara pe un singur fir, pe o distanta de aproximativ 300 de metri, pentru ca se executa lucrari de reparatie a partii carosabile. Pentru a evita posibilele ambuteiaje pe A1, politistii recomanda soferilor sa foloseasca si ruta alternativa DN7 - Pitesti - Gaesti - Titu - Bucuresti.

Recomandari si pentru cei care vin de la munte

Pentru a evita aglomeratia de pe DN 1, pe Valea Prahovei, Politia Rutiera recomanda ruta alternativa DN 1A - Brasov - Sacele - Cheia - Valenii de Munte - Ploiesti - Buftea - Bucuresti sau ruta DN 73 - Brasov - Bran - Campulung - Muscel - Pitesti - Autostrada A1 - Bucuresti.

Soferii care au ales varianta clasica, pe Valea Prahovei, pot folosi de la Sinaia si varianta DN 71 - Sinaia - Fieni - Targoviste - Bucuresti.

Pe DN 1, la km 416+100 metri, pe sensul de mers dinspre Turda spre Aiud, circulatia se desfasoara doar pe sensul Aiud - Cluj, pentru ca podul peste paraul Miraslau s-a deteriorat, pe o portiune de aproximativ 4 metri. Ruta alternativa recomandata este Aiud-DJ 107M - Livezile - Remetea - Buru - DN1 - Turda - Cluj si retur.