De aproximativ o luna, Bara a deschis postul de radio Sport Total FM, cu care spera sa ajunga „zero pe zero” la inceputul anului viitor.

Patron al companiei Frigotehnica, deputatul PD spune ca viziunea lui despre presa e foarte clara: „Este doar o afacere, cat timp e viabila, trebuie mentinuta, daca nu merge, se inchide”.

Frigotehnica tine presa

„Pe mine nu ma intereseaza sa-mi fac imagine prin presa”, spune Nicolae Bara, aflat in cantonamentul din Austria al echipei UTA Arad, pe care o finanteaza. Deputatul PD vede presa doar ca o afacere. „Pe mine ma intereseaza ca presa sa functioneze ca un centru de profit, cu bugete si costuri.

Cat este eficienta este foarte bine, cat nu, nu. Nici nu cunosc toti redactorii”, spune el. De altfel, Bara spune ca ar accepta un partener pentru media, dar doar unul care „vede lucrurile in acelasi fel”.

Viziunea de afaceri, cu succes in cadrul Frigotehnica, nu s-a aplicat in cazul investitiilor pe care le are in media. Frigotehnica are anual profituri de 3-5 milioane de euro (potrivit propriilor declaratii) si sustine atat clubul de fotbal UTA, cat si media. Presa este insa, deocamdata, o afacere ratata pentru deputatul PD.

„Ziarul” a fost preluat acum doua luni, intr-o perioada cu datorii mari ale vechilor proprietari la tipografie. Cotidianul continua sa inregistreze insa pierderi. Nicolae Bara nu a dat detalii despre nivelul acestora, spunand doar ca sunt „in limita rezonabilului” si ca „incep sa se reduca”.

Si radioul, care emite de doua luni, functioneaza pe minus. „Este un produs nou pe piata. Cred ca va prinde, si pana la anul va fi zero pe zero, isi va acoperi cheltuielile”, spera Bara.

Integral in Evz