Temperaturile ridicate si seceta prelungita provoaca incendii in muntii Romaniei. In judetul Harghita a izbucnit un incediu duminica seara, in zona Silo, care a mistuit aproximativ 12 hectare de pasune alpina. Acelasi fenomen s-a inregistrat la sfarsitul saptamanii trecute si in apropierea de Parcul national Domogled si la granita intre judetele Hunedoara si Alba.

Autoritatile din Harghita se lupta cu cel de-al cincilea incendiu de padure in ultimele opt zile, suprafata afectata in total fiind de circa 50 de hectare.

Incendiul de pasune alpina de la Ciucsangeorgiu, zona Silos, a fost localizat duminica seara, pompierii actionand, in prezent, pentru stingerea focarelor izolate, transmite Realitatea TV.

De asemenea, de mai bine de doua zile, in zona Caras Severin -Mehedinti, in apropierea parcului Domogled, pompierii lupta cu flacarile care au mistuit 45 de hectare de padure si vegetatie uscata. Datorita terenului accidentat, echipele de interventie nu pot ajunge la focare cu autospecialele.

Un alt incendiu se inregistreaza la granita judetelor Hunedoara si Alba, unde au ars peste sapte hectare de padure de molid. Incendiul a izbucnit la cota 1.500 de metri, in zona Magureni din muntii Orastiei, in noaptea de sambata spre duminica.