PD a anuntat luni, prin vocea presedintelui executiv, Adriean Videanu, ca asteapta punctul de vedere al CNSAS in cazul viceprimarului Razvan Murgeanu. Videanu a declarat ca, in cazul in care institutia va decide ca viceprimarul Capitalei a facut politie politica, democratii ii vor cere demisia din partid.

"Cazul Murgeanu este o problema a CNSAS. Asteptam punctul de vedere al CNSAS. Am vazut si explicatiile domnului Razvan Murgeanu. Nu se incadreaza, din explicatiile, domniei sale, ca ar fi facut politie politica", a declarat Adriean Videanu.

Liderul PD a specificat in cadrul unei conferinte de presa, ca, in urma unei discutii cu Razvan Murgeanu, a prezentat Biroului Politic o informare pe acest subiect.

Chiar daca viceprimarul PD nu a vorbit niciodata la partid despre un eventual anajament cu Securitatea, Videanu s-a aratat increzator in explicatiile colegului de partid, aratand ca este vorba doar de un angajament semnat in timpul studentiei, fara urmari.

Razvan Murgeanu a declarat sambata, intr-un interviu acordat postului de radio BBC, ca a fost obligat sa semneze un angajament cu fosta Securitate, in perioada studentiei, dar ca nu a dat nici o declaratie despre colegii sai de facultate.