Anuntul AVAS de vanzare a societatii Prelucrarea Carnii Splai S.A. Bucuresti a atras zece posibili cumparatori. Licitatia va fi una cu strigare, pretul de pornire fiind de aproximativ 1.8 milioane de lei.

Liderul PSD Bucuresti a declarat luni ca in spatele catorva dintre societatile interesate de oferta AVAS se afla primarul Capitalei, Adriean Videanu, interesat strict de patrimoniul imobiliar al societatii, evaluat la 100 de milioane de euro.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a inregistrat zece oferte pentru achizitionarea celor 206.054 actiuni din capitalul social al S.C. Prelucrarea Carnii Splai S.A. Bucuresti.

Cei zece ofertanti care vor sa cumpere pachetul de actiuni reprezentand 70,21752% din societate sunt: S.C. Gnir Holding S.A., Nicorescu Dumitru Dan, S.C. Scandia Romania, S.A., Aharon Azulav, S.C. Manor Laboratory Center S.R.L., S.C. Interinwest S.R.L., S.C. BG Management Consultants S.R.L., Sintu Ioan Teodor, S.C Paltinis Leasing S.R.L. si Dumitru Marin.

Licitatia cu strigare pentru vanzarea pachetului de actiuni detinut de stat va avea loc in data de 31 iulie 2007, orele 13,00 la sediul Autoritatii. Pretul de pornire al licitatiei este de 9,25 lei/actiune, iar valoarea pachetului de actiuni oferit la vanzare este de 1.905.999,5 lei.

S.C. Prelucrarea Carnii S.A. Bucuresti are ca activitate principala productia si conservarea carnii.

Liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat luni in cadrul unei conferinte de presa ca primarul Capitalei, Adriean Videanu, urmareste preluarea societatii pentru a da un tun imobiliar.

Terenul pe care se afla societatea este localizat pe Splaiul Unirii la numarul 162, la intersectia cu bulevardul Mihai Bravu si are o suprafata de 54 de mii de metri patrati.

Zona a cunoscut in ultimii ani o dezvoltare imobiliara foarte puternica, in acest moment in apropiere fiind dezvoltat unul din cele mai mari compleze rezidentiale din Capitala, Asmita Gardens precum si un show-room Mercedes Benz.

Potrivit lui Vanghelie, valoarea terenului depaseste 100 de milioane de euro.

Acesta a mai declarat ca S.C. Prelucrarea Carnii S.A. nu detine in acest moment titlu de proprietate asupra terenului din partea primariei Capitalei , compania ce va fi desemnata castigatoare urmand a prelua doar drepturile litigioase.

Vanghelie apreciaza ca firma sustinuta de Videanu va licita mai mult, ulterior Primaria Capitalei urmand sa elibereze titlu de proprietate noului actionar, pe terenul de peste 5 hectare.

Primarul Capitalei, Adriean Videanu, a declarat ca afirmatiile lui Vanghelie sunt aberante, pe acel teren urmand a fi construite o serie de cladiri ce vor deservi municipalitatea.

“Atentionez participantii la licitatie ca municipalitatea nu va renunta la teren. Nu stiu amanuntele caietului de sarcini insa sunt convins ca Autoritatea a scos la licitatie doar cladirile, nu si terenul”, a mai declarat Videanu, mentionand ca tunul imobiliar invocat de Vanghelie “se afla numai in mintea incalzita de soare” a acestuia din urma.

Aceasta este cea de-a doua tentativa de privatizare a societatii Prelucrarea Carnii S.A., dupa ce precedenta licitatie fusese castigata de compania Getico Exim din Bucuresti, la un pret de 2.8 milioane de euro.

Preluarea societatii nu s-a mai realizat din cauza mortii administratorului Getico Exim.