Oferta nu este insa pe masura cererii, deoarece multi proprietari prefera in aceasta perioada sa-si aranjeze locuintele pentru ca peste o luna sa cistige ceva mai mult.

In prezent se constata o stagnare pe acest segment, dar agentii cred ca in aproximativ o luna preturile vor incepe sa creasca. Mai ales ca in prezent cererea este aproape de doua ori mai mare decit oferta.

Cererea mare este, in cazul cartierelor bucurestene, si in prezent, pentru garsoniere si apartamente cu doua camere. Interesant este faptul ca exista solicitanti care sint dispusi sa inchirieze apartamentele de acum, chiar daca se vor muta peste ceva timp acolo.

„Am primit deja telefoane de la persoane, studenti si elevi, care vor sa inchirieze de acum locuintele, chiar daca se vor muta in ele peste o luna, cind incepe anul scolar. Vor sa fie siguri ca vor avea unde sa stea“, spune Nicu Blaj, managerul agentiei Casa secolului 20.

Preturile deocamdata se mentin la acelasi nivel ca in urma cu doua-trei luni. Astfel, pretul mediu pentru o garsoniera mobilata este de 250 de euro, in vreme ce pentru apartamentele cu doua camere se situeaza la 300-350 de euro. In cazul in care se doreste o locuinta mobilata luxos, atunci si pretul va fi mai mare.

„In septembrie cred ca vor creste chiriile garsonierelor cu aproximativ 50 de euro“, spune Nicu Blaj. Se spera ca noile ansambluri rezidentiale vor da in jos piata chiriilor. „In prezent, oferta este slaba. Sa apara blocurile noi si va mai creste si oferta.

Lumea se va muta in noile locuinte, iar o parte din apartamente vor fi scoase la inchiriere“, spune Dan Titel, managerul agentiei Domus Imobiliare.