Liderii partidelor parlamentare nu au ajuns la un consens privind data alegerilor pentru Parlamentul European. PNL, UDMR, PRM si PC au optat pentru data de 25 noiembrie insa PSD a ramas consecvent datei de 9 decembrie.

Dupa doua ore de dezbateri, intalnirea de la Palatul Victoria a ramas fara rezultat, iar stabilirea exacta a datei pentru alegerile europarlamentare a fost amanata pana la urmatoarea sedinta a Guvernului. PD a fost singurul partid care nu a participat la consultari.

Liderii partidelor parlamentare s-au intalnit, luni, la ora 15:00, cu primul ministru Calin Popescu Tariceanu pentru a stabili data alegerilor europarlamentare si termenul pentru depunerea listelor de candidati.

PSD a anuntat, saptamana trecuta, ca ar vrea ca scrutinul pentru Parlamentul European sa se desfasoare in 9 decembrie. Inceputul lunii decembrie este agreat si de PC si PRM. UDMR ar opta pentru sfarsitul lui noiembrie.

PD a anuntat ca nu va participa la consultarile de la Palatul Victoria. Potrivit liderului Emil Boc intalnirea de astazi ar fi doar un "simulacru de consultari".

"Am mai luat parte o data la o astfel de intalnire, impreuna cu toate partidele politice, iar dupa ce data a fost stabilita inclusiv prin hotarare de guvern, Calin Popescu Tariceanu si-a permis sa ignore acest lucru si sa decida de unul singur amanarea alegerilor", arata un comunicat de presa al democratilor.

Democratii au spus insa ca ar vrea ca alegerile sa aiba loc in perioada octombrie- noiembrie.

Initial, scrutinul fusese prevazut pentru luna mai, dar a fost amanat din cauza desfiintarii Aliantei PNL-PD.

Sedinte de partid fara surprize

Liderii principalelor partide parlamentare au dezbatut de dimineata mandatul cu care vor merge la Palatul Victoria, la intalnirea cu premierul pe tema alegerilor pentru Parlamentul European.

PNL si PSD au discutat in sedinte separate despre stabilirea datei alegerilor europarlamentare. Liberalii doresc ca alegerile pentru Parlamentul European sa aiba loc la finalul lunii noiembrie sau la inceputul lui decembrie.

Social-democratii au anuntat la finalul sedintei ca prefera inceputul lunii decembrie ca perioada pentru desfasurarea alegerilor europarlamentare.

Democratii au validat in sedinta de dimineta hotararea de a lipsi de la consultarile cu premierul Calin Popescu Tariceanu.