Adela Omar - sotia controversatului om de afaceri sirian, Omar Hayssan - a primit, marti, decizia instantei Tribunalului Bucuresti pe baza careia poate sa paraseasca tara impreuna cu copiii ei, transmite Realitatea TV. Intr-un interviu recent pentru NewsIn, Adela Omar preciza ca ea si copiii sai au bagajele pregatite pentru Siria, unde merg sa isi vada rudele.

Pe 10 mai, Judecatoria Sectorului 2 le-a permis celor sapte copii ai lui Omar, la cererea sotiei acestuia, sa paraseasca tara intre 15 iunie si 15 septembrie. Aceasta hotarare a fost atacata de catre Autoritatea Tutelara din cadrul Primariei Sectorului 2, insa decizia instantei inferioare a fost mentinuta.

Magistratii au motivat aceasta hotarare prin faptul ca minorii au dreptul sa-si vada rudele. Procedurile juridice si legalizarea deciziilor care permit plecarea din tara a familiei lui Hayssam au durat mai mult de doua luni.

Omul de afaceri Omar Hayssam este dat in urmarire internationala, fiind condamnat de Curtea de Apel Bucuresti la 20 de ani de detentie, pentru implicatre in rapirea ziaristilor romani in Irak.