Antrenorul echipei nationale de baschet din Bulgaria, Konstantin “Titi” Papazov, si-a anuntat luni candidatura pentru functia de primar general al capitalei bulgare, Sofia. El candideaza la alegerile locale din octombrie din partea Partidul Democrat a lui Alexandar Pramatarski, noteaza site-ul Novinite.com.

“Papazov l-ar putea invinge cu usurinta, inca din primul tur al alegerilor pentru acest post, pe actualul primar al Sofiei, Boiko Borisov”, a declarat pentru postul de radio DARIK, Pramatarski. El a adaugat ca Papazov este foarte apreciat de cetatenii capitalei.

Analistii politici considera insa ca antrenorul nu are un profil tipic pentru un candidat de dreapta, desi acesta a declarat ca se bucura de tot sprijinul Partidului Democrat.

Sociologul Antoni Galabov este de parere ca “Papazov nu va face decat sa imprastie voturile electoratului si sa asigure o victorie sigura lui Borisov”. El a adaugat ca “Papazov este un om cinstit si foarte deschis, insa nu este genul de candidat cu care sustinatorii partidului de dreapta sa se identifice si pe care sa il voteze”.