Amintim ca procesul referitor la uciderea tinerilor cineasti Cristian Nemescu si Andrei Toncu nu a inceput nici pina acum - la un an de la accident.

Invitatii CineClubului vor fi actorii romani din distributia si echipa filmului. Dupa proiectie vor avea loc obisnuitele discutii ale CineClubului, in care publicul si invitatii vor fi implicati intr-o sesiune de intrebari si raspunsuri, desfasurata intr-o atmosfera informala.

La acest eveniment intrarea este libera in limita locurilor disponibile, dar California Dreamin’ este inclus de asemenea in programul obisnuit al CityPlex in saptamana 24-30 august.

Invitam pe aceasta cale toti spectatorii care doresc sa-i cunoasca pe talentatii cineasti disparuti in urma cu un an intr-un stupid accident de circulatie sa vizioneze lung metrajul de debut al lui Cristian Nemescu, pelicula premiata in cadrul sectiunii Un Certain Regard a festivalului de la Cannes si recent distinsa cu Marele Premiu si trofeul Festivalului de Film ANONIMUL.

Trofeul Anonimul si Premiul publicului obtinute de California la Sfantul Gheorghe s-au adaugat pe lista premiilor dobandite de film de la lansarea sa pe marile ecrane, la inceputul lui iunie, si pana acum: Marele Premiu Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes, Premiul Golden Falcon in cadrul Festivalului de Film de la Ibiza, Premiul Juriului la Festivalul de Film de la Rabat, Marele

Premiu - pentru Cel Mai Bun Film, Premiul Publicului si Premiul Special Canvas pentru Cel Mai Bun Film, toate trei la Festivalul European de Film de la Bruxelles, Premiul special al juriului pentru scenariu in cadrul Festivalului de Film de la Torun precum si Premiul Criticii la Festivalul International de Film al Producatorilor Independenti Mamaia IPIFF 2007.

In decursul acestui an, filmele realizate de Cristian Nemescu si Andrei Toncu au facut inconjurul lumii, fiind prezentate in programe speciale, dedicate memoriei celor doi cineasti.

Astfel, pana acum, La bloc oamenii mor dupa muzica, Kitschitoarele.2 FM, Mihai si Cristina, Poveste la scara “C” si Marilena de la P7 au putut fi vizionate la Washington (cu sprijinul Ambasadei Romaniei la Washington), Ludwigsburg (in cadrul Festivalului European de Scurt metraj de la Ludwigsburg), Torun si Ierusalim, iar saptamana aceasta vor fi prezenate la Stockholm.