Pentru a putea ramine in picioare in timpul zecilor de concerte din acest an, liderul Sting, bateristul Stewart Copeland si chitaristul Andy Summers au petrecut trei saptamini in „cantonamentul“ de pe proprietatea lui Sting de linga Florenta,

potrivit unui reportaj publicat in exclusivitate pentru Romania de numarul din septembrie al revistei „Tabu“.

Au facut aici exercitii pilates, pentru a putea topai si au repetat pina au regasit armoniile potrivite.

„Atentie, toata lumea! Miine dimineata, la ora 8, exercitii pilates pe pajiste“, anunta Sting la 11.00 seara, urcind scara de piatra ce duce spre dormitorul sau.

„Echipamentul de lucru - tricouri si pantaloni de trening - arata ca programul se concentreaza mult si pe pregatirea fizica si ca se acorda o atentie speciala nutritiei“, povesteste Chris Salewicz, de la „Telegraph Magazine“, in reportajul pentru „Tabu“.

Dupa gimnastica, urmeaza sesiunile de yoga inspirate de gurul Sting, iar apoi se trece la repetitiile de studio. Ideea reunirii trupei i-a venit anul trecut lui Sting. Atunci tocmai cauta o cale de iesire din impasul in care ajunsese cariera sa solo.

„M-am trezit intr-o dimineata, anul trecut, si eram foarte fericit pentru ca unul dintre cintecele mele clasice tocmai urcase in topuri“, isi aminteste Sting referindu-se la hitul „Songs From the Labyrinth“.

„M-am gindit: acum cu ce mai surprind lumea? Daca as reuni The Police... Apoi a venit alt gind: esti nebun? Dupa care: bun, asta trebuie sa faci“, spune Sting. Daca in tinerete cei trei se luau tot timpul la harta, „cu intelepciunea de acum, fiecare stie cum sa ajunga la rezultatul dorit fara sa-l omoare pe celalalt.

Stiu ca sint dificil, dar negociem: mai las eu, mai lasa ei“, spune Sting, parind sa fi renuntat la „istericalele de star rock“, cum le numeste Summers intr-un volum autobiografic.

Imediat ce au inceput repetitiile, membrii The Police si-au dat seama ca interpretarile lor sunau „ingrozitor“, povesteste Sting in reportajul din „Tabu“. „Erau doua solutii“, continua el. „Prima varianta era sa analizam bucatica cu bucatica fiecare nota pe care o scoteam si sa facem corectiile.

Cea de-a doua era sa tacem dracului din gura si sa ne ascultam unul pe celalalt, sa ne simtim pulsul si sa rezolvam astfel problemele. Iar asta facem acum.“

Inchisi in studioul din Toscana, The Police au incercat sa atinga perfectiunea de altadata. Au fost si bilbe, depasite insa cu umor. Cind repetau „Every Little Thing She Does Is Magic“, Copeland a ratat introducerea.

„Scuze, nu stiam unde sint“, a glumit el. Mai tirziu, la cina, Copeland a baut o tequila - „doar un pahar“ - si a cerut scuze pentru greseala de la repetitii. „Cu doua pahare de vin ma imbat“, a ris la rindu-i Sting.

Un articol de Victor Popescu

Integral in Cotidianul