Vanzarile de iaurturi Danone au inregistrat o scadere de aproximativ 10% in urma suspiciunilor de contaminare a produselor cu dioxina, a declarat Jacques Ponty, directoul general al Danone Romania. Acesta nu a precizat insa valoarea pierderilor suferite de companie in aceasta perioada.

De asemenea, Jacques Ponty a spus ca produsele sechestrate de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) vor fi distruse.

“Produsele, cu data de expirare 11 septembrie, care au fost pentru cateva zile in afara controlului Danone vor fi distruse, pentru ca ne temem ca lantul frigului nu a fost respectat”, a mai spus directoul general al Danone.

Reprezentantii Danone au mai precizat ca doar lotul de iaurt cu data expirarii 11 septembrie a fost testat la laboratorul din Budapesta, intrucat atat lotul cu data expirarii 11 septembrie, cat si cel cu 20 august contineau acelasi produs suspect de contaminare cu dioxina. Astfel, rezultatul analizei este valabil pentru cele doua loturi suspecte.

ANSVSA a dispus saptamana trecuta retragerea de pe piata a unor loturi de iaurt Danone cu frute in urma unor suspiciuni de contaminare cu dioxina. Retragerea produselor de pe piata a fost dispusa in urma unei alerte europene privind contaminarea cu dioxina a gumei de guar, ingredient al iaurturilor.

Miercuri, autoritatea a scos de sub sechestru lotul de iaurt cu data de expirare 11 septembrie pentru ca testele au aratat ca nu exista risc pentru sanatate. Rezultatele analizelor de laborator au aratat ca nivelul de dioxina din acest produs se incadereaza in limitele legale admise.