Familia fostei printese Diana si admiratorii ei au participat vineri la comemorarea a 10 ani de la moartea acesteia, in urma unui accident de masina la Paris.

Circa 500 de invitati au asistat, incepand cu orele pranzului, la un serviciu religios in capela Royal Military, din Londra. Intre cei prezenti vor fi fratele si surorile Dianei, Elton John, regina Elisabeta, printul Charles si cei doi fii William si Harry.

Actuala sotie a printului Charles a renuntat sa participe la slujba, la cateva zile dupa ce presa a criticat eventuala ei prezenta acolo.

Evenimentul a fost unul privat, potrivit canalelor de televiziune britanice BBC et ITV. Totusi, numerosi fani s-au adunat in fata palatului Kensington, resedinta printesei Diana timp de 15 ani, dupa casatoria cu mostenitorul coroanei britanice. Buchete de flori, fotografii si mesaje pentru Diana au fost depuse inca de joi in fata palatului.

Vizitatorii magazinului de lux din Londra Harrods au dat curs apelului facut de miliardarul egiptean Mohamed Al-Fayed, tatal lui Dodi, decedat si el impreuna cu Diana, care a propus un moment de reculegere in incinta acestui palat comercial. Sute de semnaturi s-au strans cu mult inainte in cartea de condoleante deschisa la magazin.

Diana, de 36 ani si logodnicul ei Dodi al-Fayed, de 42 de ani, si-au pierdut viata in 31 august 1997, in tunelul Alma din Paris dupa ce masina in care se aflau, urmarita de paparazzi, s-a izbit puternic de un pilon al tunelului.

Anchetatorii francezi au concluzionat ca soferul a pierdut controlul volanului pentru ca era sub influenta bauturilor alcoolice si pentru ca avea viteza prea mare.