Trei romani au fost arestati vineri la Roma, fiind acuzati ca l-au batut si jefuit pe regizorul italian Giuseppe Tornatore. Este vorba despre doi barbati cu varste de 34 de ani si 32 de ani si un minor in varsta de 17 ani, iar incidentul s-a petrecut saptamana trecuta chiar in centrul Romei.

Un inalt oficial din cadrul Primariei Romei a declarat ca valul de infractiuni comise de romani ii preocupa pe oficiali in cel mai inalt grad.

Cei trei romani l-au oprit pe regizor pe strada pentru a-i cere indicatii despre o anumita strada, insa dupa ce au primit informatiile au inceput sa-l loveasca. Regizorul a cazut si a suferit un traumatism cranian. Tornatore s-a trezit la spital, fara portofel, ceas si telefon mobil.

In prezent, doi dintre agresori se afla la inchisoarea Regina Coeli din Roma, iar baiatul in varsta de 17 ani a fost inchis intr-un centru de minori.

Regizorul Italian declarase inca de saptamana trecuta ca, luand in calcul accentul lor, este posibil ca acestia sa fie romani.

Giuseppe Tornatore este unul dintre cei mai cunoscuti regizori italieni de film, printre creatiile sale numarandu-se "Il Camorrista", "The Star Maker" sau "Malena". In 1989, el a obtinut premiul Oscar pentru cel mai bun film strain cu pelicula "Nuovo Cinema Paradiso".

Italienii au ajuns la capatul rabdarii

Pe 24 august, la Roma au fost arestati alti doi romani acuzati de tentativa de omor dupa ce batusera crunt un alt italian pentru a-i fura celularul si i-Podul.

Responsabilul pentru siguranta publica la Primaria Romei, Jean Leonard Touadi, a declarat ca “nu putem inchide ochii in fata unor evenimente precum cele din ultimele zile, o serie de fapte violente care au avut drept protagonisti cetateni romani. Nu ascund faptul ca ultimele evenimente de acest gen ne preocupa foarte mult.

Roma este un oras foarte primitor si a demonstrat ospitalitatea fata de strainii din toata lumea. Dar aceste acte de violenta atrag atentia si preocupa mult opinia publica. Acest fapt ne alarmeaza, nu poate fi vorba de un caz si nu putem fi toleranti fata de episoade similare.”