Cetatenii Romaniei sunt, intr-o proportie de 59% multumiti si foarte multumiti de activitatea lui Traian Basescu, in calitate de presedinte al tarii, potrivit unui sondaj INSOMAR dat duminica, publicitatii. Seful statului este urmat de Theodor Stolojan (33%) si de Gigi Becali (32%).

In clasamentul increderii in personalitati politice urmeaza Emil Boc, Mircea Geoana, Calin Popescu-Tariceanu, Adrian Nastase, Corneliu Vadim Tudor, Cozmin Gusa si Petre Roman. Pe ultimele locuri se afla Dan Voiculescu si Marko Bela.

In ceea ce priveste increderea romanilor in institutii, Biserica ramane pe primul loc, in care au incredere 84% dintre romani. Pe locul doi se situeaza Armata (75%), mass-media (58%) in timp ce Guvernul, Parlamentul si partidele politice ocupa ultimele locuri. Presedintia se situeaza pe locul patru (50%).

Potrivit sondajului, daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, PD ar obtine 41% din voturi, PSD - 18%, PNL - 12%, iar PNG - 9% din voturi.

Studiul a fost realizat in perioada 29 august-4 septembrie, pe baza de chestionar administrat la domiciliul persoanelor intervievate. Volumul esantionului a fost de 1.197 de persoane. Eroarea maxima admisa pentru rezultatele obtinute, garantata cu o probabilitate de 95%, este de 2,8%.