Generali Asigurari a subscris, in primele opt luni ale acestui an, un volum total de prime brute in valoare de 250 milioane lei, cu 34% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, conform informatiilor companiei.

Pe segmentul asigurarilor generale, au fost subscrise prime in valoare de peste 213 milioane lei, in crestere cu 32% fata de perioada similara a anului trecut, pe cand din asigurari de viata s-a inregistrat un volum de prime brute subscrise de 36,5 milioane lei, cu 47% mai mult decat in rezultatul obtinut in primele opt luni ale anului trecut.

Oficialii companiei spun ca peste 80% din planul stabilit pentru acest an a fost indeplinit.

Generali Asigurari a obtinut in primele opt luni din acest an prime brute subscrise in valoare de 250 milioane lei, cu 34% mai mult fata de aceeasi perioada a anului precedent cand valoarea primelor brute subscrise s-a cifrat la circa 186 milioane lei.

“Rezultatele obtinute de Generali Asigurari in perioada mentionata arata ca s-a indeplinit deja 87% din intreg planul stabilit pentru anul 2007 si ca eforturile depuse de forta de vanzare pentru dezvoltarea companiei sunt remarcabile”, a declarat Tudor Moldovan, Directorul General al companiei.

Primele brute subscrise la asigurarile generale au ajuns la 213,3 milioane lei, cu 32% mai mult decat in aceeasi perioada a anului anterior, cand valoarea acestora a depasit 161,6 milioane lei. Cele mai vandute tipuri de asigurari din portofoliul companiei au fost asigurarile auto, urmate de asigurarile de cladiri si continut, precum si de asigurarile de viata individuale.

Din activitatea de asigurari generale, valoarea primelor brute subscrise a fost de 36,5 milioane lei, in crestere cu 47% comparativ cu perioada ianuarie - august 2006 (24,8 milioane lei). Din totalul de prime brute subscrise la asigurarile de viata, 24,7 milioane lei provin din contracte individuale, 2,26 milioane lei din asigurari de grup si 2,26 milioane lei din asigurari unit linked.

Potrivit raportului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) privind piata asigurarilor din Romania in 2006, Generali Asigurari a subscris anul trecut prime brute in valoare de peste 298 milioane lei, cota de piata a companiei ajungand la 5,21%.

Generali Asigurari este parte a grupului international Generali, reteaua teritoriala a companiei fiind compusa din 84 de agentii. Generali Grup are 315 companii consolidate, dintre care 126 de holdinguri financiare si 113 societati de asigurare, peste 40 de milioane de clienti in intreaga lume si 66 000 de angajati.

In 2006, Generali Grup a inregistrat o cifra de afaceri de 64,5 miliarde euro si un profit net de 2,4 miliarde euro.