Negocierile cu firma saudita Al Arrab pentru preluarea companiei Electroputere Craiova ar putea fi finalizate in perioada imediat urmatoare, astfel incat contractul de privatizare sa fie semnat pana la finele lunii septembrie.

"Suntem foarte aproape de finalizarea negocierilor cu firma saudita. Saptamana viitoare ar putea fi aprobat contractul in colegiul director Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului", au declarat surse din cadrul institutiei citate de Mediafax.

Pachetul de actiuni, 2,3 milioane de euro

In luna iunie, AVAS a selectat oferta depusa de Al Arrab pentru privatizarea uzinei de la Craiova. Valoarea totala a tranzactiei, care include plata actiunilor, preluarea datoriilor, investitii si capital de lucru, depaseste cu putin 120 de milioane euro.

Firma Al Arrab va plati statului 2,3 milioane euro pentru pachetul de 62,82% din actiunile Electroputere, va asigura un capital de lucru de 37 milioane euro si va realiza investitii de aproximativ 20 milioane euro.

Totodata, firma va prelua si datoriile Electroputere, evaluate la 60,5 - 61 milioane euro.

Investitorul va mentine obiectul de activitate al uzinei Electroputere, iar locomotivele produse la Craiova vor fi in mare parte exportate in tarile din zona Golfului, precum Iordania si Emiratele Arabe Unite, unde firma deruleaza proiecte de infrastructura, constructii cai ferate si material rulant in valoare de peste noua miliarde euro.

De sase ori la privatizare

AVAS a anuntat, la finele lunii mai, ca a respins documentele de participare depuse de Vienna International Holding Bucuresti si Peeker Atomic Energy System Inc. Colorado, pentru neindeplinirea conditiilor legale, continuand negocierile cu firmele A5 Invest Caransebes, Grup Feroviar Roman si Al Arrab Contracting Company Limited Arabia Saudita.

Negocierile au fost derulate in paralel cu cei trei ofertanti, in vederea depunerii ofertelor finale, imbunatatite si irevocabile. Electroputere Craiova a fost lansata de sase ori la privatizare, insa nu a trecut in proprietate privata.

Firma are patru divizii de productie, respectiv Aparataj electric, Masini electrice rotative, Transformatoare de putere si Vehicule feroviare si urbane, o divizie de servicii generale, precum si fabricile Scule, dispozitive, verificatoare, Piese turnate si forjate, Reparatii si modernizari de masini unelte si instalatii tehnologice.

Integral in Romania libera