Consiliul Concurentei a autorizat preluarea firmei Antrepriza Reparatii si Lucrari Cluj (ARL) de catre compania austriaca Strabag AG, ce activeaza in sectorul constructiilor, intrucat aceasta nu conduce la restrangerea, inlaturarea sau denaturarea concurentei de pe piata de profil.

“In urma analizei compatibilitatii tranzactiei notificate cu un mediu concurential normal, Consiliul Concurentei a constat ca desi operatiunea de concentrare economica cade sub incidenta Legii concurentei, aceasta nu conduce la restrangerea, inlaturarea sau denaturarea concurentei pe piata relevanta definita”, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Strabag AG, membra a grupului Strabag, este o societate austriaca cu experienta internationala in domeniul constructiilor. In Romania, societatea desfasoara activitati de antreprenoriat general in constructii de cladiri si de geniu civil, reabilitari de drumuri nationale in baza contractelor incheiate cu diversi beneficiari, de regula atribuite in urma unor licitatii.

ARL Cluj a fost infiintata in anul 1997 ca urmare a reorganizarii fostei regii autonome Administratia Nationala a Drumurilor din Romania. Activitatea principala o constituie constructiile de autostrazi, drumuri, aerodroame si baze sportive iar activitatea secundara consta in productia si vanzarea de diverse materiale de constructii de drumuri.