In urma cu 20 de ani, sportul montan era considerat un privilegiu al celor bogati, scrie cotidianul britanic The Independent. Acum insa numerosi europeni s-au obisnuit sa-si petreaca vacanta de iarna pe crestele muntilor, in cautare de zapada si sporturi de sezon.

Merita adaugat ca multi investesc masiv in vile si apartamente construite in statiunile indragite si unde prefera sa vina ori de cate ori timpul le permite. Dar capriciile naturii le incursa uneori planurile.

Astfel, anul trecut, sezonul de ski a fost considerabil mai scurt din lipsa de zapada pe multe dintre partiile la moda. A fost una din cele mai calduroase ieri din istoria Alpilor, mai spune cotidianul britanic.

Prin urmare, unde poti cumpara o casa, avand garantia ca timpul nu-ti va da peste cap vacanta? Specialistii sustin ca zonele situate la peste 1800 de metri deasupra nivelului marii nu vor simti pentru mult timp de acum inainte absenta zapezii.

Este vorba, printre altele, de statiunile Courchevel, Van Thorens, Saas Fe, muntii Stancosi din SUA, toate acestea fiind privite de experti drept locuri potential avantajoase pentru investitii.

In privinta preturilor la imobiliare in munti, compania MGM vinde apartamente in localitatea franceza Serre Chevalier incepand de la 160.500 lire sterline, in timp ce la Crans Montana un apartament ajunge si la un milion de lire sterline.