Noi indicii in cazul Madeleinei McCann, fetita disparuta in urma cu aproape cinci luni, intr-o statiune din Portugalia. Doua persoane diferite afirma ca au vazut-o pe micuta intr-un hotel din Maroc, la cateva zile de la disparitia ei, relateaza AFP.

Un cetatean britanic a declarat politiei din Leicestershire, Anglia, ca a vazut-o pe Madeleine in holul hotelului Ibis din orasul marocan Marrakech. Barbatul a precizat ca a contactat politia britanica la intoarcerea din concediu, dupa ce a aflat din presa despre disparitia copilului si i-a vazut fotografia in ziare.

El afirma ca este 90 la suta sigur de faptul ca fetita din hotel era Maddie McCann.

Declaratia barbatului coincide cu cea a unei turiste norvegiene care a relatat, la inceputul lunii iunie, ca a vazut-o pe fetita in apropierea aceluiasi hotel. Mari Pollard sustine ca micuta, in varsta de patru ani, parea trista si se afla in compania unui barbat. Conform declaratiilor femeii, Madeleine l-a intrebat pe acesta, in limba engleza, daca isi va putea vedea mama in curand.

Ambii martori sustin ca au zarit-o pe Madeleine pe data de 9 mai, la sase zile de la disparitia ei.

Potrivit purtatorului de cuvant al familiei McCann, parintii micutei au fost instiintati de declaratiile celor doi martori. Kate si Gerry McCann au efectuat deja o vizita in Maroc pentru a participa la o campanie de mobilizare a populatiei cu scopul de a o gasi pe micuta.

Sotii McCann nu sunt multumiti de ancheta autoritatilor portugheze

Cuplul a angajat mai multi detetectivi particulari pentru a cerceta cazul in paralel cu autoritatile din Portugalia si Marea Britanie. Parintii fetei au declarat ca sunt nemultumiti de ancheta politiei si spera ca acesti detectivi sa faca ceea ce politia portugheza nu a reusit.

Recent, sotii McCann au fost declarati suspecti in acest caz, dupa ce politia a descoperit urme de sange, apartinand fetitei, intr-o masina inchiriata de acestia. Anchetatorii considera ca cei doi si-au ucis involuntar fiica si apoi i-ar fi ascuns trupul. Kate si Gerry McCann au negat insa acuzatiile, afirmand ca suspectarea lor este pur si simplu "ridicola".

In tot acest timp, parintii fetitei au sustinut o campanie fara precedent pentru gasirea micutei si au stabilit o recompensa uriasa, in valoare de 7 milioane de euro, pentru orice informatie care va duce la prinderea rapitorului.