Marea majoritate a ziarelor au inregistrat scaderi de vanzari in cel de-al doilea trimestru al acestui an, conform datelor publicate de BRAT.

Iann scrie pe blogul lui ca trimestrul II a fost dificil pentru cotidianele nationale, scaderile de tiraje tinand insa si de sezonalitatea anuala.

Comanescu spune pe blogul sau ca nu crede in evaluarile alarmiste referitoare la piata, deoarece cresterile se vor vedea la titlurile lui Vintu si Patriciu. (Date suplimentare pe Media lui Comanescu)

Astfel, in cel de-al doilea trimestru, Libertatea isi pastreaza pozitia de lider de piata cu un tiraj mediu de 259.530 unitati, fata de 282.674 unitati in trimestrul precedent. Tabloidul editat de Ringier este urmat de Jurnalul National, care a avut tiraje in crestere in aceasta perioada, pana la 102.517 in luna aprile.

In perioada aprilie - iunie, Jurnalul National a inregistrat un tiraj mediu de 88.883 unitati, in vreme ce in prima parte a anului tirajul sau a fost de 83.187 unitati.

Gazeta Sporturilor a avut un tiraj de 71.720 exemplare in perioada mentionata, dupa ce realizase un tiraj mediu de 72.326 in prima parte a anului.

Pro Sport, celalalt mare cotidian sportiv, a avut tiraje medii de 64.627 copii in cel de-al doilea trimestru. In prima parte a anului, cotidianul inregistrase un tiraj mediu de 68298 unitati.

Tirajul Evenimentului Zilei, un alt titlu editat de Ringier, a fost de 61.721 in perioada analizata, in scadere de la 65.657 de copii in primele trei luni.

Romania Libera a inregistrat un tiraj de 55.577 copii in trimestrul II, in scadere cu aproape 100 de copii fata de perioada anterioara.

Celelalte mari cotidiane nu au datele cel de-al doilea trimestru afisate pe site-ul BRAT, sau acestea sunt incomplete.