Vicepresedintele PNL Crin Antonescu a declarat ca formatiunea sa politica nu va face o alianta cu PD si PLD in cazul in care motiunea de cenzura la adresa actualului Guvern va fi adoptata de Parlament. El a anuntat ca liberalii vor trece in opozitie si nu vor da curs "diversiunii" presedintelui Traian Basescu.

Antonescu a facut aceste afirmatii la Arad, unde a participat la lansarea candidatilor liberali pentru alegerile europarlamentare.

Crin Antonescu a adaugat ca PNL nu are ce sa-si reproseze, pentru ca nu s-a abatut de la programul de guvernare, chiar daca presedintele Basescu "nu vrea sa recunoasca realizarile de pana acum".

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi seara, intr-o emisiune la TVR, ca in cazul in care motiunea va trece de Parlament, va incercarea formarea unui guvern PD-PNL-PLD, cu un premier democrat. Cu o zi mai tarziu, seful statului declara, la postul public de radio, ca in cazul in care un guvern PD-PNL-PLD nu va fi acceptat, atunci va propune un guvern de uniune nationala.