Si asta nu de ieri, de azi, ci de ceva vreme incoace, destula cit sa refuleze suficient de multe complexe de superioritate incit sa sustina, pentru „The Independent“, ca trupa care l-a consacrat de fapt nu a facut altceva decit sa-i stirbeasca din stralucire.

Cu alte cuvinte, solistul s-a simtit obligat sa imparta cu colegii de trupa gloria si banii pe care le voia numai pentru el. Si pentru ca s-a obisnuit sa obtina intotdeauna ce vrea, a gasit o solutie pentru a remedia acest neajuns si pentru a se consola pentru o viata intreaga in care a trebuit sa joace cel mai important rol in cea mai cunoscuta trupa din lume, un adevarat cosmar.

Asa ca isi va lansa, in scurt timp, un album de Best Of solo. Toate bune si frumoase, s-a intimplat de multe ori ca proiectele solo ale artistilor care au crescut in umbra unei trupe mari sa fie exceptionale. Numai ca Mick Jagger nu are o cariera solo propriu-zisa, ci patru albume care nu s-au comparat, ca succes, cu Rolling Stones.

Iar un album cu cele mai bune piese dintr-o cariera de patru albume nu poate fi privit decit ca o manifestare a unei crize de personalitate cauzate probabil de trecerea spre virsta a treia, ca pe o metoda de a atrage atentia sau ca pe o jucarie de marketing.

Integral in Cotidianul