Compania germana Kirchhoff, unul dintre furnizorii grupului Ford, va construi in apropierea orasului Craiova o uzina care va produce componente pentru masinile constructorului american, potrivit lui Ion Prioteasa, presedintele Consiliului Judetean Dolj, citat de NewsIn.

„Este prima firma interesata sa vina la Craiova dupa ce Ford a cumparat Automobile Craiova. Ne-au spus ca Ford i-a chemat aici si le-a spus foarte raspicat ca daca doresc in continuare sa colaboreze cu Ford trebuie sa investeasca la Craiova“, a spus Ion Prioteasa.

Firma germana a dorit sa inchirieze o suprafata de teren in incinta Parcului Industrial, insa parcul nu a putut oferi decat doua hectare de teren.

„Ne-am fi dorit foarte mult sa le punem la dispozitie un teren din Parcul Industrial, dar din pacate nu avem suficient. Ne-au spus ca au nevoie de cel putin cinci hectare“, a mai spus Prioteasa.

In data de 12 septembrie, Ford a semnat cu reprezentantii AVAS preluarea companiei Automobile Craiova, valoarea tranzactiei fiind de 57 milioane de euro. De asemenea, constructorul american s-a angajat sa faca investitii in valoare de 675 milioane de euro.