Valoarea tranzactiilor realizate miercuri la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) s-a dublat fata de sedinta de marti, ca urmare a schimburilor masive cu actiuni ale Bancii Transilvania care au impulsionat piata, conform datelor prezentate de NewsIn.

Astfel, valoarea schimburilor incheiate miercuri a atins 43,57 milioane de lei (13 milioane de euro), fata de cele 20,28 milione de lei (6,04 milioane de euro) tranzactionate in sedinta de marti.

"A fost o sedinta linistita cu aprecieri pe final", a declarat pentru Hotnews.ro presedintele si directorul general al Vienna Investment Trust, Adrian Simionescu. "Ceea ce a iesit in evidenta a fost lichiditatea actiunilor Bancii Transilvania, pe fondul rezultatelor bune la noua luni care au dat incredere investitorilor", a afirmat Simionescu.

Indicele BET-C a crescut cu 0,34% pana la 7.069,58 de puncte, iar indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide titluri listate, s-a apreciat cu 0,8%, ajungand la 10.206,23 de puncte.O crestere de 1,18% a inregistrat si indicele celor cinci societati financiare, BET-FI, care a atins 83.776,11 puncte.

Tranzactiile cu actiunile celor cinci societati de investitii financiare au reprezentat 35,2% din totalul pieteti, cumuland 15,43 milioane de lei. Ca si in sedinta anterioara, titlurile SIF Oltenia au fost cele mai tranzactionate, cu schimburi de 4,04 milioane de lei.

In ceea ce privesc tranzactiile de la BVB, ele au fost dominate de actiunile Bancii Transilvania, care s-au apreciat cu 1,66%. Valoarea tranzactiilor cu actiuni ale Bancii Transilvania a fost miercuri de 12,5 milioane de lei.