Cand va urcati intr-o masina noua si dati o tura cu ea, la drive test, sunteti foarte incantat de ceea ce va ofera. Apoi va uitati mai atent la optiuni si incepeti sa calculati. Totul e frumos pana cand vine vorba de bani.

Cei care nu dispun de fonduri suficiente si oscileaza intre o masina noua si una la mana a doua, trebuie sa stie ca exista cateva motive bine intemeiate sa o aleaga pe cea din urma.

Cel mai important motiv sa-ti cumperi o masina second hand este pretul - semnificativ mai mic in comparatie cu cel al unui autoturism nou.

Masinile de ocazie care au fost folosite foarte putin timp si care au putini kilometri la bord sunt un adevart chilipir. Dupa luciu, dupa felul in care arata si in care merge, mai ca ati baga mana in foc ca este noua. Nu trebuie sa va fie jena ca va cumparati masina la mana a doua. Unii chiar va vor invidia. De exemplu, colegul dumneavoastra.

Si-a cumarat acelasi model, dar nou, acum 4 ani, in comparatie cu autovehiculul dumneavoastra care este la mana a doua, dar are numai 2 ani.

O masina noua se depreciaza valoric foarte repede - cum ati iesit cu ea din magazin i-a si scazut pretul - si sfarsiti prin a pierde o suma mare de bani. Masinile folosite se depreciaza mai putin.

Nu trebuie neglijate nici costurile cu asigurarea. La masinile noi, asigurarea reprezinta un procent destul de mare din costul masinii. La cele vechi, puteti decide singuri la ce valoare va asigurati autovehiculul.

Daca dati mai putini bani pe o masina la mana a doua, va mai raman sa o aranjati asa cum va place: ii schimbati cauciucurile, ii puneti jenti de aluminiu, un sistem de boxe performant cu subwoofer.

Nu platiti rate la banca in fiecare luna. O masina care s-a depreciat din punct de vedere tehnic se poate ieftini atat de mult, incat nu veti fi nevoit sa va imprumutati la o banca s-o cumparati.

Veti beneficia de unele imbunatatiri pe gratis. Nu toti cei care-si vand masina cer bani in plus pentru sisteme audio sau cauciucurile pe care le-au schimbat destul de recent. Nu aceleasi lucru se poate spune si in cazul masinilor noi. Dealerii cresc pretul tocmai datorita acestor dotari.

Surse: propeller.com, buzzle.com, carbargain.biz