Fostul sef al Garzii de Mediu, democratul Silvian Ionescu, a anuntat, vineri, ca a actionat in judecata Guvernul pentru ceea ce el numeste "politizarea Garzii de Mediu", informeaza site-ul Mediafax.

Silvian Ionescu sustine ca, in sedinta din 10 octombrie, Executivul a adoptat doua acte normative prin care se politizeaza Garda de Mediu si se incalca legislatia in vigoare privind dezvoltarea regionala si transparenta decizionala.

In sedinta din 10 octombrie au fost aprobate doua acte normative referitoare la organizarea Garzii de Mediu "in dispretul cutumelor si al legilor in vigoare", a declarat Silvian Ionescu.

El sustine ca modificarea respectiva ar fi "abuziva" si nu ar tine cont nici de interesele Garzii de Mediu si nici de recomandarile Comisiei Europene.

Fostul sef al Garzii acuza cabinetul Tariceanu ca nu ar dori altceva decat "politizarea posturilor, chiar cu pretul deprecierii actului de inspectie, posturile de conducere urmand a fi ocupate de cadre de nadejde PNL-iste si UDMR-iste”.

El considera ca, prin modificarile initiate de Guvern, se va diminua capacitatea de interventie a Garzii de Mediu cu minimum 5 posturi in fiecare judet.

Potrivit lui Silvian Ionescu, noua lege a Garzii de Mediu ar amesteca problema poluarii cu cea a biodiversitatii. El a amintit faptul ca reactia Comisiei Europene nu a intarziat sa apara, Romania fiind notificata pentru incalcarea legislatiei privind biodiversitatea.