Mai multe zone ale tarii se confrunta inca cu probleme din cauza inundatiilor. Apele au inceput sa se retraga, dar sute de hectare de teren agricol si zeci de case sunt afectate. In Vrancea, un parau s-a umflat si a inundat, in noaptea de miercuri spre joi, mai multe gospodarii. Purtatorul de cuvant al ISU Vrancea, Jenica Lazar, a declarat pentru Antena 3 ca sunt probleme in 14 localitati.

Potrivit Realitatea TV, in judetul Bacau, un pod provizoriu a fost luat de ape. In prezent, 3000 de oameni sunt izolati, dupa ce apele involburate ale Trotusului au rupt alte cateva poduri.

Autoritatile au venit cu motopompe, ca sa scoata apa din curtile oamenilor. Drumul National 2 D, intre Focsani si Targul Secuiesc, si DN 2L sunt acoperite partial de aluviuni.

In orasul Bacau, apele Trotusului au avariat podul provizoriu de peste raul Bistrita. Acesta va ramane inchis pana cand viitura va trece. Traficul rutier a fost deviat 20 de kilometri, prin localitatea Letea Veche. Autoritatile au dispus deversarea controlata a albiei raului, pentru a evita inundarea altor localitati.

Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile a trimis joi o avertizare hidrologica "cod galben" in atentia prefecturilor judetelor Dolj, Harghita, Covasna si Brasov.

Fenomenele vizate sunt cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele mentionate, ca urmare a propagarii viiturilor formate anterior, cu depasiri ale aotelor de atentie in intervalul 25.10.2007, ora 14:00 - 26.10.2007, ora 18:00.

Bazinele hidrografice afectate vor fi Jiu si Olt.

Avertizarea prevede ca se mentine avertizarea "cod galben" ca urmare a propagarii viiturii formate anterior in bazinul Jiului unde nivelurile se vor mentine peste Cotele de atentie pe sectorul Racari-Podari si pe cursul superior al Oltului (statiile hidrometrice: Sancraieni, Micfalau si Hoghiz), aferente judetelor: Dolj, Harghita, Covasna si Brasov.

INMH a anuntat ca se ridica Codul portocaliu si galben din toate celelalte bazine hidrografice avertizate anterior.