Banca La Caixa, lider pe segmentul bancar de retail din Spania, si-a deschis marti prima sucursala in Romania si a anuntat ca este interesata de achizitionarea unei banci romanesti, informeaza NewsIn.

Reprezentantii bancii au anuntat, intr-o conferinta de presa, ca La Caixa va oferi ajutor oamenilor de afaceri spanioli interesati de deschiderea unei firme in Romania.

"Aceasta sucursala va imbunatati serviciile pe care le oferim oamenilor de afaceri spanioli din estul Europei si in special din Romania prin sprijinul acordat in deschiderea afacerii si ajutandu-i in privinta finantarii", a declarat presedintele si directorul executiv al bancii La Caixa, Juan Maria Nin.

La Caixa este cea mai mare banca de economii din Europa si al treilea grup financiar din Spania, unde este lider in retail banking. La Caixa are active ce totalizeaza 239 de miliarde de euro si o baza de 10,4 milioane de clienti. Institutia de credit detine aproape 5.300 de sucursale, unde lucreaza peste 26.000 de angajati.

Portofoliul de clienti al La Caixa cuprinde deja peste 640.000 de clienti romani care efectueaza lunar peste 2.500 de plati in tara prin intermediul serviciului CaixaGiros, datorita cooperarii cu Raiffeisen, BCR si BRD SocGen.

Presedintele bancii, Juan Maria Nin, a anuntat, de asemenea, interesul pentru cumpararea unei banci de retail din Romania dar si extinderea in toata regiunea centrala si de sud-est a Europei.