Opt persoane si-au pierdut viata, iar alte 52 au fost ranite, in urma unei explozii care a avut loc miercuri dimineata intr-un autobuz din oraselul rusesc Togliatti, anunta RIA Novosti. Cele mai multe victime sunt studenti, scrie RIA. Deflagratia s-a produs in timp ce masina se afla intr-o intersectie. Autoritatile au declansat imediat o ancheta, explozia fiind cauzata de o bomba artizanala.

Potrivit martorilor, deflagratia a fost atat de puternica, incat a provocat spargerea geamurilor ale cladirilor din imprejurimi. Anchetatorii sustin ca bomba artizanala a fost pusa sub autobuz sau in interiorul acestuia, pe podea.

Soferul autobuzului a fost gasit in stare de soc, iar ziaristii veniti la fata locului au fost luati la sectia de politie, li s-au luat aparatele foto si camerele de luat vederi.

Orasul Togliatti are 700.000 de locuitori si este situat pe raul Volga, la peste 1.000 de kilometri sud-vest de Moscova. Aici are sediul central Avto Vaz, cel mai mare producator de autovehicule al tarii, localitatea fiind considerata un "Detroit al Rusiei".

Mai multe grupari din criminalitatea organizata, implicate in comertul cu piese de masini, se lupta pentru suprematie, iar asasinatele sunt destul de frecvente in aceasta zona.