Opozitia din Georgia a scos deja 100.000 de oameni in strada pentru a protesta impotriva puterii pro-occidentale, anunta presa rusa.

Demonstrantilor li s-au defectat amplificatoarele de sunet, scrie ziarul Vzgliad.

Protestatarii i-au dat un ultimatum presedintelui Saakasvili, cerand pana la ora 16 (ora Romaniei) un raspuns la revendicarile prezentate. Se pare insa ca Saakasvili nu este la Tbilisi, el plecand la Signahi conferinta internationala cu tema "Constructia Europei spre Est".

Revendicarile opozitiei sunt: demisia presedintelui, desfasurarea de alegeri parlamentare in primavara anului viitor, modificarea legii electorale, eliberarea detinutilor politic.

In scolile din Tbilisi cursurile scolare au fost anulate, iar organizatorii manifestatiei mizeaza pe venirea a 100.000 de oameni in piata centrala din Tbilisi, in fata Parlamentului.

Unita impotriva presedintelui Mihail Saakasvili, opozitia georgiana nu a putut sa astepte ziua de vineri pentru marele miting si a iesit pe strazile capitalei inca de joi seara. In oras au fost mobilizate forte armate, masinile liderilor opozitiei fiind retinute la intrarile in capitala. Unul din cele mai numeroase mitinguri de la „revolutia trandafirilor”a inceput haotic joi seara.

Odata cu lasarea serii, pe bulevardul Rustaveli, in fata sediului parlamentului s-au adunat, potrivit presei locale, cateva mii de oameni veniti din toata tara, fie cu mijloace proprii, fie cu microbuzuri. Organizatorii actiunii de protest i-au indemnat pe oameni sa nu ramana peste noapte in piata. Dar ieri dimineata, in piata s-au adunat si mai multi decat cu o seara inainte.

Ora oficiala de incepere a mitingului: 13,00, ora Bucurestiului. Revendicarile opozitiei au fost anuntate cu mult inaintea mitingului de organizatia Consiliul national al partidelor de opozitie, alcatuit din reprezentantii a 10 partide si formatiuni politice.

Demonstrantii cer demisia presedintelui Saakasvili (de altfel, actiunea asa se si numeste - Georgia, fara presedinte!) si transferul puterii catre Parlament.

Manifestatia este transmisa in direct de postul de televiziune Imedi. In imagini pot fi vazuti protetari ducand panouri cu mesajul „Nu ne este frica!”.