Bosch a achizitionat compania Business Relations din Timisoara, furnizor de servicii de tip call center, a anuntat vineri grupul german fara a face publica valoarea tranzatiei incheiata pe 30 septembrie. Compania romeneasca furnizeaza servicii pentru clienti din domeniile telecomunicatii, comert si sectorul public.

„Prin achizitia Business Relations ne intarim pozitia internationala in domeniul serviciilor de tip Communication Center si obtinem acces pe pietele cu o dezvoltare puternica din Europa de Est”, a declarat Uwe Glock, presedintele diviziei Bosch Security Sistems din cadrul grupului Bosch.

In urma achizitiei, Business Relations devine parte a retelei internationale Bosch Communication Center, printre ale carei activitati se numara serviciile ce vizeaza achizitionarea de clienti noi, gestionarea serviciilor de tip Help-line, activitati de suport atat in administrarea, cat si in managementul serviciilor.

Reteaua Bosch Communication Center are in prezent peste 2.500 de angajati in zece sucursale din Germania, Franta, Marea Britanie, Olanda, Spania, India si, de la sfarsitul anului 2007, in Argentina.

In cadrul Grupului Bosch, aceasta retea apartine diviziei Bosch Security Sistems. In anul 2006, aceasta divizie, care insumeaza aproape 10.300 de angajati, a realizat o cifra de afaceri de aproximativ 1,3 miliarde de euro.

Grupul Bosch este activ in Romania incepand cu anul 1994 si are in prezent peste 200 de angajati. Diviziile Bosch prezente pe piata locala - active in domeniile tehnica pentru autovehicule, tehnica industriala, bunuri de consum si tehnica pentru cladiri - au realizat in anul 2006 o cifra de afaceri de 116 milioane euro.