In intervalul 5 noiembrie ora 00 - 6 noiembrie ora 21 vremea se va raci accentuat in toata tara, devenind deosebit de rece pentru inceputul lunii noiembrie, cu valori de temperatura cu 8 -10 grade sub mediile climatologice. Luni, se vor semnala precipitatii temporare, mai ales sub forma de ninsoare in Transilvania si Moldova si sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare in regiunile sudice.

Vantul va prezenta intensificari in regiunile estice si sud-estice. La munte va ninge viscolit. Ministerul Mediului a transmis duminica o atentionare meteorologica pentru toate prefecturile din tara.

Luni dimineata a nins pe Valea Prahovei, la Sinaia si Predeal, precum si la Vf. Omu, unde se inregistrau -10 grade Celsius. Zapada masoara 4 centimetri in Pasul Tihuta din Muntii Bargaului, care face legatura intre Transilvania si Moldova. Temperaturile au scazut duminica noaptea sub zero grade Celsius. Circulatia in zona se desfasoara in conditii de iarna, dar nu sunt blocaje in trafic.

Circulatia se desfaoara cu dificultate pe drumurile nationale ce traverseaza zonele montane inalte din judetul Harghita, din cauza ninsorilor, care a ingreunat traficul in Pasul Buciu, in zona Lacul Rosu si pe DN 15, intre localitatile Toplita si Borsec.