Fondul de investitii New Century Holdings (NCH) va vinde participatia pe care o detine in proiectul Cotroceni Park pentru aproape 80 milioane de euro, scrie Orlando Nicoara pe blogul sau.

Potrivit Business Standard, cumparatorul este dezvoltatorul imobiliar Africa Israel Europe (AFI Europe), divizie a grupului Africa Israel Investments, companie controlata de miliardarul israelian Lev Leviev.

Proiectul Cotroceni Park, devoltat pe locul fostei platforme industriale UMEB, este realizat in parteneriat de NCH si compania Africa Israel Investments.

Cotroceni Park va cuprinde un mall si cinci cladiri de birouri si este construit in zona bulevardului Timisoara.

In prima faza, proiectul va avea o suprafata construita de aproximativ 150.000 de metri patrati, pentru care vor fi alocate investitii de circa 100 milioane de euro. In faza a doua a proiectului, se vor construi inca 24.000 de metri patrati de spatii comerciale, din care 20.000 vor fi destinati inchirierii. Pentru aceasta etapa au fost prevazute investitii de 15 milioane de euro. Cotroceni Mall va fi finalizat la sfarsitul primului trimestru al anului 2008.

Potrivit lui Orlando Nicoara, fondul de investitii NCH a mai vandut in acest an participatiile pe care le detinea la Oltchim si Asirom, terenul fabricii Tricodava, terenul Electroaparataj si, potrivit unor zvonuri din piata, reteaua de magazine Winmarkt.

NCH mai detine participatii la Vel Pitar, Imsat, magazinele Romarta si firmele din zona internetului (Netbridge, Active, Vodanet, Imedia, Infoturism.ro, Imobiliare.ro, Jucaushii etc).

New Century Holdings administreaza mai multe fonduri de investitii pe piata romaneasca, printre care Broadhurst si Lindsell Enterprises

Fondul de investitii a fost infiintat in 1993, la New York, si administreaza unele dintre primele fonduri de investitii occidentale cu activitati in Europa de Est, valoarea totala a plasamentelor in aceasta zona depasind cateva miliarde dolari.