Tot ce ne mai lipsea acum, pe fondul luptelor romano-rromo-romane desfasurate in Italia, era un accident de vanatoare in Romania unde un italian a fost impuscat mortal in cap chiar de paznicul vanatorii care a crezut ca-i vorba de o vulpe. Oare cat de idiot trebuie sa fii ca sa tragi in tot ce crezi?

De, la omul sarac nici boii nu trag sau, mai bine zis, trag aiurea. Unii nimeresc ce nu trebuie iar altii rateaza tinta: potrivit guvernatorului Isarescu, tinta inflatiei pe acest an a fost ratata cu aproape doua procente. Cu asta, mitul economiei care "duduie" de sanatate si cresteri spectaculoase a cazut lat.

Daca mai adaugam cresterea deficitului bugetar, absenta totala a absorbtiei fondurilor europene si amenintarea clauzelor pe justitie si agricultura, putem spune ca a venit scadenta unui an nebun, pe care oficialii tarii l-au pierdut la ruleta jocurilor politice, a afacerilor pe sub mana si a incaierarilor oarbe intre liderii celor doua-trei palate.

Faptul ca premierul si politicienii italieni au ratat si ei standardele europene in materie de discriminare nu ne consoleaza cu nimic. In fond, discriminarea istorica "ce i se permite lui Zeus nu i se permite unui bou" s-a nascut la Roma - dar cel care a luat-o in desert este chiar ministrul de externe Cioroianu:

"eram cam in plin desert si ma gandeam daca nu cumva am putea cumpara un teren din desertul ala egiptean, sa-i plasam acolo pe cei care ne fac de ras". Si cu ministrii care ne fac de ras, ce facem Excelenta? Unde-i plasam?

Cu capul desert, dl Cioroianu si-a cerut scuze marturisind ca "o asemenea afirmatie mi se pare si mie surprinzatoare". Daca dl ministru s-a surprins singur in flagrant delir, nu-i ramane decat sa se expulzeze din cabinet unde n-a facut decat sa demonstreze cat e de incompetent.

Prin aceasta declaratie "nazista", dl Cioroianu s-a plasat singur in galeriile xenofobe ale italienilor - care l-au oripilat pe dl Basescu: "ati vazut cum l-au injurat pe Mutu suporterii lui Lazio?" Stim, i-au strigat "tigan de rahat". Adica masculinul de la "tiganca imputita".

Presedintele Basescu a facut aceste observatii la TVR unde a fost, in fine, acceptat sa vorbeasca despre referendum - caci, altminteri, de cand dl Iliescu a cerut boicotarea acestuia, coalitia TVR-PSD-PNL s-a conformat expulzandu-l de pe toate micile ecrane.

Vointa lui Ilici e pentru dansii lege. Iata ca se mai respecta totusi ceva in tara asta - cu conditia sa fie depasit, pagubos si ilegal.